Deň otvorených dverí 2021 sa niesol v duchu 130. výročia DPMK

Obsah

KOŠICE, 23.08.2021: Dopravný podnik mesta Košice v sobotu 21. augusta po minuloročnej odmlke privítal návštevníkov na obľúbenom podujatí, na svoje si prišli malí i veľkí návštevníci.

 

Hlavným lákadlom sobotňajšieho programu bola prehliadka historických, ale aj súčasných autobusov a električiek DPMK. V areáli ste tak mohli vidieť cvičné vozidlo pre výcvik autoškoly – Karosu 952B, autobusy Ikarus 280 a Škoda 706 RTO, ale napríklad aj trolejbus Škoda 15Tr. Z električiek nechýbala historická CASSOVIA, T1 ani ,,Ringhoffer“. Električka Vario LF, ktorú poznáte pod označením ,,Veronika“, sa v sobotu premenila na kinosálu - premietali sa v nej dokumenty o histórii košickej dopravy. Veľký záujem bol aj o cvičnú jazdu historickou električkou T2 po rýchlodráhe do U.S. Steelu.

V programe vystúpili kynológovia s ukážkami svojej práce, hudobné duo Katka a Rafo a aj folklórna tanečná skupina Viničiar. Najmenších zabával Ujo Ľubo a pripravené boli aj rôzne atrakcie pre deti (skákací hrad, tvorivé dielne či burza kníh).

Ďakujeme CVČ Domino (https://www.cvckosice.sk/aktuality/) a Knižnici mesta Košice (https://www.kosicekmk.sk/) za spoluprácu.

 

V prílohe nájdete fotografie z podujatia.

 

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice