Pre študentov sa zavádzaním mestskej karty nič nemení

Obsah

KOŠICE. Od nového roka sa v Košiciach zavádza mestská karta. Ide o kartu v karte, ktorá v sebe obsahuje dopravný modul a ďalšie výhody v podobe zliav. Pre študentov sa jej zavádzaním nič nemení. Pokiaľ však chcú využívať zľavy, ktoré ponúka mestská karta, môžu si ju zakúpiť.

Študenti, ktorí vlastnia BČK vydanú školou, vysokou alebo strednou, ktorá je členom systému EMBASE, môžu túto kartu aj naďalej používať na dopravné účely. V ich prípade sa nič nemení. Tieto karty totiž budú fungovať aj v novom systéme. Využívať sa dajú ako elektronická peňaženka a aj ako predplatný cestovný lístok. Mestskú karty si môžu zakúpiť v prípade, ak by mali záujem o zľavy, ktoré ponúka.

Pokiaľ študent používa na dopravné účely starú bezkontaktnú čipovú kartu prvej generácie, platia pre neho rovnaké podmienky ako v prípade ostatných vlastníkov starých kariet.

Stredné školy Košického kraja a vysoké školy v SR, ktoré vydávajú svojim študentom preukazy v podobe BČK s čipom typu EMCARD sú uvedené na internetovej stránke www.emcard.sk

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

PR manažérka

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785