V Košiciach bude až do konca roka premávať Rozprávkový expres

Obsah

KOŠICE, 01.06.2021: Elektrobus vyzdobený motívmi veselých rozprávkových ilustrácií známych hudobných osobností a historickou električkou DPMK budete môcť v uliciach Košíc vidieť už na Deň detí, premávať bude až do Silvestra 2021.

 

Organizátorom projektu je Združenie FEMAN, ktoré si vlani pripomenulo 20. výročie svojho založenia a zároveň realizovalo zaujímavý projekt s názvom „Poviedky a rozprávkový dom“ (festival rozprávok a tvorivých dielní pre deti s Downovým syndrómom a inak znevýhodnené osoby), podporený Ministerstvom kultúry SR. V rámci neho vydali pre realizáciu tvorivých dielní knižnú publikáciu spisovateľa Jána Pochaniča Mačacie referendum.

Vďaka Dopravnému podniku, ktorý sa stal partnerom projektu, bude môcť cestujúca verejnosť cestovať s „rozprávkami po meste Košice“ vo vyčlenenom ekologickom elektrobuse, ktorým navštívime všetkých 22 mestských častí a zároveň spoločne upozorníme na zmenu svetovej klímy. Deti, mládež a záujemcovia budú zároveň okrem zaujímavých „rozprávkových príbehov“ informovaní o význame ochrany životného prostredia prostredníctvom informačných letákov, v ktorých pripomenieme dôležitosť environmentálnej ochrany v dnešnej dobe. Ekobus bude niesť ilustračný polep „rozprávkového expresu“, ale nájdete na ňom aj vyobrazenie historickej električky, čím pripomenieme 130. výročie existencie DPMK. Takto vyzdobené vozidlo bude premávať až do 31.12.2021 na rôznych linkách MHD.

Veríme, že vďaka farebnému polepu „Rozprávkového EXPRESU“ vyčarujeme úsmev na tvárach nielen detí, ale aj rodičov a širokej verejnosti po ťažkom období, ktoré všetci teraz spoločne prežívame.

Viac informácií o zaujímavých projektoch Združenia získate na https://www.feman.sk/.

 

 

 

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice