Vyhlásenie DPMK k avizovanému štrajku zamestnancov v stredu 22.5. 2019

Obsah

Ohlásený štrajk odborárov považuje DPMK, a.s. za nezákonný.

V spolupráci s mestom Košice robíme všetky kroky k tomu, aby došlo k ozdraveniu dopravného podniku a zároveň aby finančné zdroje boli použité aj na postupné zvyšovanie miezd zamestnancov. Primátor to osobne verejne deklaroval niekoľkokrát, nielen počas zhromaždenia zamestnancov DPMK, ale aj na opakovaných stretnutiach s odborármi s tým, že 1. júla predstaví celý balíček ozdravných opatrení vrátane ďalšieho nastavenia fungovania DPMK. Zároveň bude predstavený aj postup zvyšovania finančného ohodnotenia zamestnancov tak, aby mohli byt spokojní.

Garantujeme zamestnancom DPMK že ich platy sa aj bez zajtrajšieho štrajku určite budú navyšovať ešte v priebehu tohto roka.

Dopravný podnik vyzýva všetkých zamestnancov, aby rešpektovali platné zákony ako aj Ústavu SR a nerobili z Košičanov rukojemníkov svojich požiadaviek.

Každý takýto štrajk spôsobuje DPMK nemalé škody, preto každého z Vás osobne žiadam, buďte zodpovední a neprispievajte k už aj tak zložitej a stále kritickej situácii v DPMK.

DPMK, a.s. zároveň informuje zamestnancov, že v prípade účasti na nezákonnom štrajku vyvodí DPMK, a.s. voči každému osobnú zodpovednosť.

Touto cestou informujeme cestujúcu verejnosť, že v prípade výpadku dopravy v čase od 8:00 do 12:00 bude zabezpečená náhradná doprava s označením "H", ktorá bude zabezpečovať dopravu do košických nemocníc na trase Staničné námestie  - Jakabov palác - Námestie osloboditeľov - Dom umenia - Alžbetina - Hlavná pošta - Považská - Nová nemocnica - Kino Družba - Magistrát - Bernolákova - Spoločenský pavilón - Alejová, gymnázium -Železníky - Stará nemocnica - Kasárne, Kulturpark - Dom umenia - Námestie osloboditeľov - Senný trh - Staničné námestie. Uvedená linka bude premávať minimálne v 15-minútových intervaloch, pričom bude zastavovať na všetkých zastávkach po tejto trase. Bližšie informácie budú cestujúcim poskytnuté v informačnom stánku DPMK na Staničnom námestí.

Linky R1 a R7 budú premávať podľa platného grafikonu.

 

Informoval generálny riaditeľ DPMK Ing. Vladimir Padyšák.