Nočné sneženie spôsobilo v MHD len menšie problémy

Obsah

Košice. Nočné sneženieskomplikovalo dopravnú situáciu v Košiciach, menšie problémy mali aj spoje mestskej hromadnej dopravy.

Ťažký a mokrý sneh spôsobil problémy na rýchlodráhe do spoločnosti U.S.Steel Košice, kde ráno okolo 5:00 hod. došlo k poškodeniu trolejového vedenia a pantografu električky. Električková doprava na tomto úseku bola zastavená, namiesto tejto trakcie DPMK vypravil 10 autobusov. Náhradnú autobusovú dopravu riadili traja dispečeri. Plná premávka na rýchlodráhe  bola obnovená po 9:00 hod.

V skorých ranných hodinách došlo ku krátkodobému uviaznutiu autobusov na niektorých zastávkach v kopcovitom teréne (Cassovar, Sofijská). V spolupráci s pracovníkmi firmy Kosit, ktorí zabezpečujú zimnú údržbu komunikácií,  sa v krátkom čase problémy odstránili.  V MHD sme nezaznamenali žiadnu dopravnú nehodu, ani škodovú udalosť. Meškania sa pohybovali najviac do 15 min

V tejto chvíli je situácia v MHD už ustálená a vozidlá premávajú podľa cestovných poriadkov s maximálnym meškaním do 5 minút . V teréne máme pracovníkov, ktorí  priebežne vykonávajú údržbu výhybiek a nástupných ostrovčekov. Pomocou mechanizmov odmetáme sneh z električkových zastávok, nástupištia následne dočisťujeme  a solíme.

 

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785