Aktivácia študentských a žiackych zliav

Obsah

KOŠICE. Od pondelka (15.6.2015) si môžu študenti a žiaci aktivovať zľavy na školský rok 2015/2016. Urobiť tak môžu v Zákazníckom centre na Bardejovskej 6 a v Predpredaji na Rooseveltovej 3 v pracovných dňoch od 07:00 do 18:00. Nárok na cestovanie so zľavou majú študenti s preukazom BČK pre predplatné časové i jednorazové cestovné lístky alebo kmeňovým listom pre papierové cestovné lístky.

 

Žiaci základných škôl si nemusia predlžovať platnosť zľavy na BČK, pretože je nastavená do 16 rokov.

 

Študenti stredných škôl potrebujú pre predlženie platnosti potvrdenie zo školy (nie staršie ako 30 dní) a preukaz totožnosti (OP alebo cestovný pas).

 

Študenti stredných a vysokých škôl môžu využiť aj študentské karty (ISIC) označené logom EMCARD aj na cestovanie MHD a tiež na dobíjanie predplatného CL, elektronickej peňaženky alebo ako preukaz na používanie zľavnených papierových CL. Platnosť zľavy na karte vyznačuje škola. Kartu je nutné aktivovať na univerzitnom, školskom termináli, v opačnom prípade je neplatná.

 

Študenti posledných ročníkov stredných a vysokých škôl strácajú nárok na zľavnenú prepravu ukončením štúdia záverečnými skúškami. Nárok na predĺženie zľavy pre príslušný školský rok im vzniká po predložení potvrdenia o zápise na ďalšie štúdium, pričom nepostačuje potvrdenie o prijatí.

 

Na internetovej stránke www.emcard.sk nájdete zoznam stredných a vysokých škôl vydávajúcich svojim študentom preukazy v podobe BČK s čipom typu EMCARD.

 

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

 

+421 905 974 785