DOD opäť úspešný

Obsah

KOŠICE. V dopravnom podniku bolo v sobotu (20.9.2014) rušno. Pre Deň otvorených dverí prišlo do areálu na Bardejovskej približne 2 000 ľudí. Opäť sa teda potvrdilo, že ide o obľúbené podujatie. Aj tento rok bol pripravený bohatý program pre dospelákov a deti. Predstavili sa folklórny súbor Hanička, Divadlo v Kufri, Dorota Tóthová a Arpád Csete a tiež skupiny Heľenine oči a Nocadeň. Vystavené boli súčasné aj historické vozidlá, medzi ktorými boli aj dva Ikarusy z dopravného podniku Miškolc. Svoju prácu predviedli aj hasiči a mestskí policajti. Najmenších zabával kúzelník Wolf a Ujo Ľubo. Pripravené boli aj rôzne súťaže a  atrakcie ako napríklad maľovanie na tvár, tvorivá dielnička či trampolína. 

Ešte pred začiatkom DOD sa v rámci Európskeho týždňa mobility konala súťaž „Kto skôr“. Na štart sa o 7:45 hod. na Námestí osloboditeľov pred Auparkom postavili bežec, korčuliar, cyklista, skúter, električka a autobus. Cieľom súťaže bolo dostať sa čo najrýchlejšie k Soche J. Pavla II. v Barci. Z víťazstva sa krátko po štarte tešil vodič skútra (5:12), nasledoval cyklista (8:32) a tretí skončil korčuliar (10:26). Električka prišla do cieľa štvrtá (10:57) a piaty dorazil autobus (13:51). Posledný bol bežec (19:38), ktorý je zamestnancom DPMK ( Zdeno Belko) a aktuálne sa pripravuje na svoj stý maratón (42,195 km).

Európsky týždeň mobility slúži na podporu odbremenenia cestnej premávky osobnými vozidlami. Ide o celoeurópsku akciu do ktorej sa zapájajú desiatky miest, v snahe podporiť verejnú dopravu, aby tí občania mesta, ktorí bežne nevyužívajú MHD, podporili verejnú dopravu.

 

- odkaz na fotogalériu z DODhttp://www.dpmk.sk/galeria/dod-2014

- odkaz na fotogalériu "Kto skôr": http://www.dpmk.sk/galeria/kto-skor-2014

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785