Ďalší poškodený automat

Obsah

KOŠICE, 25.09.2023: DPMK eviduje ďalšie poškodenie automatu na cestovné lístky, vandali uplynulý víkend poškodili zariadenie na zastávke Kalinovská. Počas posledných deviatich dní tak došlo k trom poškodeniam automatov, ktorých opätovné sprevádzkovanie bude trvať niekoľko mesiacov.

 

Dopravnému podniku mesta Košice vznikla škoda vo výške približne 1500 eur, rovnako tomu bolo aj pri nedávnom poškodení automatov na zastávke Sofijská (19.09.2023). Bližšie neurčená finančná škoda vznikla aj pri pokuse o vylomenie dvierok automatu na zastávke Gemerská (14.09.2023). DPMK, a.s. zaznamenal aj škodovú udalosť na automate Bruselská (17.04.2023), v tomto prípade evidujeme škodu 4000 €. Z prevádzkových dôvodov sú automaty na predaj lístkov zvyčajne niekoľko mesiacov mimo prevádzky.

Poškodzovanie automatov patrí ku najčastejším škodám spôsobených vandalizmom. Na zastávkach je nainštalovaný kamerový systém a rovnako je v prevádzke online monitoring automatov na cestovné lístky. Hlásenia sú tak okamžite prenášané do centrálneho dispečingu DPMK, a.s. Cieľom monitoringu automatov je predovšetkým zabrániť vandalizmu a ich vykrádaniu. Žiadame verejnosť, aby pomáhala pri znižovaní prípadov poškodzovania majetku spoločnosti a vyzývame občanov, aby sa nebáli nahlásiť vandalizmus, ktorého sú svedkami. Súčasne upozorňujeme, že každý útok oznamujeme polícii a v súvislosti s identifikáciou páchateľa jej poskytujeme kamerový záznam.

Cestujúcim sa ospravedlňujeme za vzniknuté nepríjemnosti. Zároveň im do doby opravy automatov odporúčame zakúpiť si cestovné lístky vopred na predajných miestach, využiť niektorú z dostupných mobilných aplikácií na nákup cestovných lístkov alebo službu SMS cestovného lístka (zaslaním prázdnej sms správy na číslo 1166).

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Bujňáková

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice