Oznam pre verejnosť o rozšírení opatrení v súvislosti s koronavírusom COVID-19

Obsah

KOŠICE: DPMK pokračuje v realizácii opatrení, platiť budú do odvolania; od pondelka platí režim Voľné dni okrem liniek R, RA a 55.

 

Po zasadnutí protiepidemiologickej komisie v rámci Krízového štábu mesta Košice prijíma Dopravný podnik mesta Košice, a.s. nasledujúce opatrenia: 

Od pondelka 16.03.2020 do odvolania premávajú všetky linky MHD podľa cestovných poriadkov platných v režime „voľné dni“. Výnimkou sú linky R, RA a 55, ktoré premávajú v režime „školské prázdniny“. Na linkách 23 a 25 sú zachované posilové spoje pre výrobné spoločnosti. Zároveň sa od nedele 15.03.2020 do odvolania ruší premávka ,,Dobrého trolejbusu“.

Z dôvodu ochrany pred šírením nákazy sa viditeľne vymedzila bezpečná zóna pre vodiča v priestore predných dverí reflexnou páskou medzi držadlami a oznamom, čím sa zároveň zabránil prístup cestujúcej verejnosti do tohto priestoru. Na predných dverách sa nachádza dvojjazyčné oznámenie o použití iných dverí vo vozidle.

Napriek všetkým doterajším opatreniam chceme vyzvať všetkých obyvateľov, aby zvážili nutnosť cestovania a takisto nutnosť zhromažďovania sa na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb. Súčasne apelujeme na dodržiavanie zvýšenej hygieny rúk a riadenie sa ďalšími nariadeniami vlády a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Aktuálne informácie nájdete na webstránkach: https://www.ruvzke.sk/ a https://www.kosice.sk/mesto/koronavirus-rady-a-usmernenia.

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice