Oznam o využití e-shopu DPMK

Obsah

KOŠICE: E-shop môžu cestujúci využiť na nákup časového lístka, ale aj v prípade, že si chcú dobu platnosti lístka či karty iba overiť.

 

E-shop https://eshop.dopravnakarta.sk/dpmk/ môžu cestujúci využiť na nákup časového lístka. Týka sa základného, ale aj zľavneného cestovného.

Cestujúcich tiež upozorňujeme na možnosť skontrolovania platnosti mestskej karty, využívanej na cestovanie MHD, prostredníctvom uvedeného e-shopu. Po zadaní 17-miestneho čísla karty a po bezpečnostnom overení pomocou kódu si cestujúci môže skontrolovať dôležité údaje, ako napríklad platnosť karty či platnosť predplateného časového lístka.

Všetkým cestujúcim je automaticky generované SMS a tiež emailové upozornenie, ktoré pripomínajú blížiaci sa koniec platnosti ich časových cestovných lístkov, používaných v košickej MHD. Upozornenie slúži ako včasné pripomenutie konca platnosti tzv. mesačníka a je jednou z preventívnych možností, ako sa vyhnúť prípadnej pokute za cestovanie bez platného cestovného lístka. Mnoho cestujúcich si na túto službu zvyklo a považuje ju za užitočnú. V prípade, ak už majú platný predplatný cestovný lístok na ďalšie obdobie, je potrebné toto pripomenutie považovať za bezpredmetné.

 

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice