DPMK spolupracuje so Strednou športovou školou v Košiciach

Obsah

KOŠICE: DPMK nadviazal spoluprácu so Strednou športovou školou, žiakom sa prezentuje dôležitosť ochrany životného prostredia.

 

Škole bol v rámci programu Erasmus+ udelený grant na ekologický projekt Kids' Universal Exhibition 2021. V rámci tohto projektu sa v nasledujúcich dvoch školských rokoch budú vzájomne stretávať učitelia a žiaci šiestich európskych krajín. Ústrednou témou projektu bude hľadanie pozitívneho vzťahu medzi technológiami a prírodou.

Ešte v novembri, v dňoch od 10. do 16. 11. 2019, sa v Košiciach uskutočnilo prvé zo 6 projektových stretnutí. Ako partner tohto podujatia DPMK, a.s.  poskytol elektrobus na prepravu účastníkov. Vo štvrtok 14. 11. sme odprezentovali našu spoločnosť, žiaci sa dozvedeli základné informácie o elektrobusoch, ktoré využívame, ale napríklad aj o nabíjacích staniciach pre elektrobus. Tiež sme sa venovali téme separovania odpadu.

Deti aj učitelia si odniesli spomienkové darčekové predmety. Veríme, že aj v budúcnosti sa budeme podieľať na ekologickej osvete (nielen) mladých ľudí.

 

V prílohe si môžete pozrieť fotografie.

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice