DPMK spolu s Mestom Košice spustí pilotný projekt Charity Bus

Obsah

KOŠICE: Zapojiť sa môžete vo štvrtok 19.12.2019 od 9:00 do 19:00, zbierať potraviny pre ľudí v núdzi bude n.o. Oáza a Arcidiecézna charita, pre ktoré je zbierka určená.

 

Elektrobus DPMK bude pristavený pri Dolnej bráne, pri vstupe na Hlavnú ulicu. Sem budú môcť ľudia prinášať trvanlivé potraviny pre ľudí v núdzi, opustené matky s deťmi a bezdomovcov. Zbierka sa bude konať 19.12.2019, od 09:00 do 19:00 hod. Podporte spoločne s nami dobrú vec a vyčarujme krajšie Vianoce pre tých, ktorí to skutočne potrebujú.

Účasť na podujatí prisľúbili Cyril Korpesio, riaditeľ Charity a Bernard Bober, košický arcibiskup.

Cieľom Arcidiecéznej charity je, aby sa spoločnosť začala viac zaujímať o sociálnu a charitatívnu prácu. Vyzýva ľudí, aby spolu zmenili svet k lepšiemu.

Nezisková organizácia Oáza – nádej pre nový život vznikla ako snaha pomôcť ľuďom, ktorí sa ocitli bez peňazí, domova, priateľov, no často aj bez rodiny. Snahou Oázy je dopomôcť týmto ľuďom v núdzi v ich snahe o lepší život.

 

Veríme, že myšlienka Charity Busu spojí ľudí v tento predvianočný čas a vďaka dobru, ktoré odovzdáme vo forme trvanlivých potravín, sa nám spoločne podarí zlepšiť život ľuďom, ktorí to potrebujú.

 

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice