Deň otvorených dverí (DOD) v DPMK má za sebou ďalší úspešný ročník

Obsah

KOŠICE: DOD opäť prilákal davy návštevníkov. Pritiahol ich pestrý program, podujatiu prialo aj počasie.

 

DPMK otvoril svoje brány dokorán v sobotu 26. 10. 2019. Návštevníci postupne prichádzali už polhodinu pred začatím podujatia. Na prehliadku vozidiel, pracovísk, ale aj na vystúpenia umelcov, sa prišli pozrieť malí i veľkí.

Súčasťou sobotňajšieho programu bola už tradične prehliadka historických, ale aj súčasných autobusov a električiek. Záujemcovia si mohli vyskúšať prácu vodiča autobusu a električky. Samotní šoféri im potom ochotne odpovedali na zvedavé otázky a porozprávali im o svojej práci. Električky, ktoré bežne premávajú po košických koľajniciach, sa v sobotu premenili na tvorivé dielne pre deti, knižnicu, kinosálu či malé múzeum pre tých, ktorí sa chceli dozvedieť niečo o histórii dopravného podniku. K dispozícii im boli aj bývalí zamestnanci, ktorí v dopravnom podniku pracovali desiatky rokov. Veľký záujem bol aj o cvičnú jazdu historickou električkou po rýchlodráhe do U.S. Steelu.

V rámci programu vystúpili Daša Kostovčik, duo Katka a Rafo, tanečná skupina D.S. studio či mažoretky. Deti zabával Ujo Ľubo. Verejnosti bol  odpremiérovaný dokument o histórii košických električiek z dielne TelKE, ktorý vznikol v spolupráci s DPMK. Tieto a ďalšie aktivity boli situované v samostatných električkách. Električky sa tak na pár hodín premenili na tvorivé dielne, kinosálu či múzeum. Na svoje si určite prišli všetci návštevníci. My sa už teraz tešíme na najbližšie DOD.

V prílohe tlačovej správy si môžete pozrieť fotografie z akcie.

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Vladimíra Petrušová

špecialista pre styk s verejnosťou
Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice