Pripravovaná rekonštrukcia meniarne na Amfiteátri prinesie ďalšie obmedzenia električkovej dopravy

Obsah

KOŠICE: Od pondelka 19.6.2017 dôjde v električkovej doprave v Košiciach k ďalšiemu obmedzeniu. Dôvodom je začatie rekonštrukčných prác na meniarni pri amfiteátri, ktorá napája električkovú trať od Ulice Čsl. armády až po trhovisko na Luníku II.

Električkové linky 6, 9 a R7 budú v smere od kruhového objazdu Moldavská premávať len po zastávku "Kino Družba", ktorá bude prestupným uzlom medzi električkovou dopravou a náhradnou autobusovou dopravou. Od tohto termínu (19.6.2017) sa preto predlžuje trasa linky X2 (Krajský úrad - Nám. Maratónu mieru - Amfiteáter - Kino Družba) a zavádza sa nová linka X6 s trasou Nám. Maratónu mieru - Amfiteáter - Kino Družba. 
Cestná doprava obmedzená nebude. Ostatné, už existujúce obmedzenia súvisiace s rekonštrukčnými prácami na električkových tratiach (Komenského ul., Ul. B. Němcovej - Zimná - Čsl. armády a pod mostom VSS) ostávajú v platnosti.

Dopravu do železiarní na rannú zmenu zabezpečí v pracovných dňoch aj nový spoj linky R3 o 4:52 hod z Námestia Maratónu mieru cez Kuzmányho ulicu a Moldavskú cestu.
Zmena cestovných poriadkov nastáva na linkách  2, 3, 6, 7, 9, R1, R2, R3, R6, R7, X2, X7, X9, XR2.      

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785