ZASTAVME VANDALIZMUS V MHD

Obsah

KOŠICE. Úlohou dopravného podniku  je nielen bezpečná,  ale aj  komfortná preprava cestujúcich.  Jej  nezanedbateľnú časť  tvorí kultúra cestovania, pod  ktorú sa vo veľkej miere podpisuje práve cestujúca verejnosť. 

DPMK sa v ostatných dňoch stretáva s novým fenoménom – v autobusoch MHD každý deň pribúdajú rozrezané sedadlá. V 90 % prípadov pritom ide o autobusy, ktoré vypravujeme na sídlisko Ťahanovce.  Vinník, ktorého už polícia  stotožňuje podľa kamerového záznamu, má na svojom konte viac ako 250 zničených sedadiel. 

Pre tento nepochopiteľný a neospravedlniteľný vandalizmus naša spoločnosť  už spotrebovala  zásoby poťahovej  látky, ktorú používa na opravy poškodených sedadiel.  Keďže autobusov  s poškodenými sedačkami je veľa,  a bez nich by sme výpravu MHD nemohli zabezpečiť v potrebnom rozsahu, upozorňujeme cestujúcu verejnosť, že do dodania poťahovej látky od výrobcu budú  na linkách MHD jazdiť autobusy aj s poškodenými sedadlami.  

Okrem fyzického poškodenia  sedadiel  sa v prostriedkoch hromadnej prepravy cestujúcich stretávame pomerne často aj s ďalším nechutným dôsledkom ľudského správania, znečistením sedačiek  telesnými tekutinami, či výkalmi. Apelujeme preto na cestujúcich, aby akékoľvek neštandardné   správanie spolucestujúcich okamžite ohlásili vodičovi.  Tak môžu prispieť k potrestaniu konkrétnych vinníkov a k zlepšeniu kultúry cestovania MHD.

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785