MHD počas prázdnin a zmeny od júla

Obsah

KOŠICE. Dopravný podnik upozorňuje cestujúcich, že od pondelka (30.6.2014) začína MHD premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Od utorka (1.7.2014) dôjde k úprave cestovných poriadkov a trás niektorých liniek pre lepšiu koordináciu súbežných liniek, pravidelnejšiu dopravu a kratšie čakanie cestujúcich.

Letné prázdniny

-         Počas letných prázdnin (7.7. - 31.8.2014) budú na linke č. 6 premávať malé električky.

Zmeny od júla

-         Pre zvýšenie komfortu sa na trolejbusových linkách 71 a 72 zavedú garantované nízkopodlažné spoje, ktoré             budú zabezpečené nízkopodlažnými autobusmi. V cestovných poriadkoch budú vyznačené známym                             piktogramom. Zároveň sa mierne upravia jazdné doby. Dôjde k posunu odchodov z niektorých zastávok, nie             však z konečných. Tie ostanú zachované.

-        Rozšíri sa počet liniek zastavujúcich na zastávke OC Optima, ale len v smere na Pereš. Okrem linky 20L                    budú na tejto zastávke zastavovať autobusové linky 21, 23, 25, 52 a 56.

-        Prevádzka linky č. 13 sa obmedzuje len na pracovné dni v čase od 5:00 do 20:00 hod., pričom premávať bude           v hodinovom intervale. Počas voľných dní nebude premávať.

-        Na linku č. 17 budú nasadzované veľké autobusy namiesto stredných.

-        Linkač. 20 bude premávať len v úseku: Košická Nová Ves - Nám. osloboditeľov a späť, v upravenom                          intervale. Dopravné spojenie s mestskou časťou Šaca budú zabezpečovať linky č. 52 a 56. Označenie linky            20N sa ruší.

-        Na linke 20L dôjde k posilneniu. Premávať bude celodenne počas pracovných a aj voľných dni (doteraz linka          premávala len v špičke pracovného dňa). Táto linka nahradí v Pereši a Lorinčíku aj linku 52L.

-        Drobné úpravy cestovných poriadkov sa dotknú aj liniek 19 a 26.

-        Interval medzi jednotlivými spojmi bude posilnený aj na linke č. 28.

-        Upravené budú intervaly na linke 52, tak aby spolu s linkou 56 zabezpečili pravidelné spojenie Šace s                       centrom mesta. Na linke 52 budú zároveň premávať väčšie a novšie autobusy.

-        Ruší sa linka52L, ktorú nahradí v Lorinčíku posilnená linka 20L a v Krásnej posilnená linka 28 a 52.

-        Na linke 56 sa zlepší interval a zároveň sa na nej zriaďuje obojstranné zastavovanie na zastávke „Moldavská,          obchodné centrá“.

 

 

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785