Stanovisko DPMK k forme štrajku, ktorý avizovali odbory

Obsah

DPMK, a.s. sa nevyjadruje k organizovaniu štrajku, ktorý pripravujú na štvrtok predstavitelia odborov. Pokiaľ však ide o formu štrajku, ktorú odbory avizovali, a ktorá by sa mala dotknúť celej mestskej hromadnej dopravy v Košiciach a nič netušiacich cestujúcich, DPMK jednoznačne nesúhlasí s tým, aby sa cestujúca verejnosť v Košiciach stala rukojemníkom štrajkujúcich odborov. Vedenie DPMK, a.s. o tom informovalo aj vedenia odborových organizácií v nasledovnom znení: 

„DPMK, a.s. žiada odborové organizácie, aby sa zdržiavali akýchkoľvek prejavov pripravovaného štrajku, ktorý by sa akýmkoľvek spôsobom mal dotknúť cestujúcej verejnosti. V prípade, ak sa tak nestane, DPMK, a.s. vyvinie všetky právne kroky, aby škody a s tým spojené dôsledky znášali tí, ktorí boli organizátorom takejto formy štrajku.

Je neprípustné a neospravedlniteľné, aby pripravovaným návrhom v Zákonníku práce a formami prejavu štrajku bola dotknutá cestujúca verejnosť v Košiciach. Budeme postupovať tvrdo, rázne, v súlade so Zákonmi SR voči kompetentným organizáciám, ktorí by zvolili takúto formu štrajku“.

predseda predstavenstva DPMK, a.s.
Igor Jutka

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť
Bardejovská 6
043 29 Košice

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 905 947 508