Retro-rozlúčka na detskej železnici alebo v ústrety novej sezóne

Obsah

Obľúbená detská železnica v čermeľskom údolí v Košiciach sa s tohtoročnou, mimoriadne dlhou a úspešnou sezónou rozlúči v retroštýle. OZ Detská železnica a  Wild West Show Alpinka pripravili na nedeľu, 25. septembra netradičný program, na ktorom nebude chýbať prepad vlaku so sladkým prekvapením, westernová show naruby, hry a súťaže pre malých aj veľkých, pištoľnícka show či vozenie detí na koníkoch.

Kto príde v retro, pocestuje zadarmo

„Cestujúcich, ktorí prídu v retro-oblečení napr. ako niekdajší turisti, železničiari, cestovatelia či pionieri, majú v tento deň prepravu vláčikom zdarma. Veríme, že každý, kto sa príde rozlúčiť so svojou obľúbenou železničkou po úspešnej sezóne, neoľutuje,“ povedal predseda OZ Detská železnica Ľubomír Lehotský.

Úspešná sezóna

Tohtoročná mimoriadne dlhá sezóna bola pre Košickú detskú železnicu úspešná aj vďaka aktivitám dobrovoľníkov z OZ Detská železnica Košice a podpore mesta Košice. „Podarilo sa nám nielen zastaviť pokles návštevníkov, ale ho aj zvýšiť o viac ako 50% oproti minulému roku. Za 5 mesiacov nostalgický  vláčik odviezol viac ako 20 tisíc platiacich cestujúcich. Po takejto sezóne sa patrí rozlúčiť s jej priateľmi a zároveň ich pozvať do ďalšej sezóny, ktorá bude pravdepodobne v živote železničky prelomová,“ dodal Ľ. Lehotský s vysvetlením, že Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a.s. už v budúcnosti túto atrakciu prevádzkovať neplánuje, na čo by sa však podujali dobrovoľníci z OZ Detská železnica Košice. „Samozrejme, bez podpory Mesta Košice, sponzorov a veľkej družiny dobrovoľníkov by to nešlo, no veríme, že v Košiciach sa nájde dostatok záchrancov – nadšencovi a túto atrakciu pre mesto zachováme.“

Najbližšie plány

Podľa rozvojového programu sa chcú členovia OZ Detská železnica už na budúci rok vrátiť k pôvodnej myšlienke železničky, aby na nej mohli opäť pôsobiť deti v úlohe malých železničiarov. Očakávajú však aj aktívnu účasť rodičov a všetkých záujemcov na zveľaďovaní areálu, oprave trate, či obnove vozového parku.

 

                                                                                 

kontakt pre média:

Ľubomír Lehotský, predseda OZ Detská železnica

tel.: +421 905 412 322

Prílohy