DPMK od augusta upravuje niektoré linky MHD

Obsah

 

KOŠICE - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) plánuje od 1. augusta zaviesť niekoľko úprav na linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD), z dôvodu spustenia závodu FAURECIA pri letisku a ukončenia premávky linky č. 28. 

Od pondelka dochádza k viacerým zmenám v cestovnom poriadku. Na linke č.16 dôjde k zmenám v odchodoch garantovaných nízkopodlažných spojov označených symbolom ZŤP. ,, Na novej zastávke FAURECIA  pridáme spoje č.23,“ uviedla Michaela Karaffová PR manažérka DPMK. Úprava sa realizuje na základe zvýšenia požiadaviek na prepravu novootvoreného závodu.

V snahe vyjsť v ústrety cestujúcim, sa upravujú odchody linky RA3, a to posunom odchodov autobusov o dve minúty skôr, zo zastávky na Húskovej ulici. ,, Upozorňujeme, že počas víkendov sú nové odchody autobusov v čase o 5:00 hod.  a o 13:00 hod. a 21:00 hod. vo všetkých režimoch,“ dodala Michaela Karaffová.   

DPMK zruší s platnosťou od 1.8.2011 autobusovú linku č.28, tým pádom končí aj tarifné pásmo T2. Autobusovú dopravu do obcí Vyšná Hutka, Nižná Hutka, Nižná Mysľa a späť bude od uvedeného dátumu zabezpečovať dopravná spoločnosť Eurobus.

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

PR manažérka

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

 

karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785