Počas dnešného Dňa bez áut bude MHD v Košiciach zdarma

Obsah

Mestská hromadná doprava v Košiciach bude v stredu, 22. septembra, počas Dňa bez áut pre verejnosť zdarma. "Chceme, aby čo najviac motoristov nechalo počas tohto dňa svoje automobily doma, na parkoviskách a v garážach a aby verejnosť využila iné spôsoby dopravy do práce, do škôl, na návštevy a podobne," uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Pre verejnosť bude zároveň v tento deň premávať historická električka Cassovia po trase linky 2. Odchody zo Staničného nám. budú o 14:45, 16:15, 17:45 a z Havlíčkovej o 14:10, 15:25, 17:00. 

Na záver ETM zavádza DPMK aj niekoľko trvalých opatrení:

Garantované nízkopodlažné autobusy

Na linkách 10, 12, 13, 15, 16, 17, 20, 27, 31, 34 a 36 budú premávať aj garantované nízkopodlažné spoje vyznačené v cestovnom poriadku. Doplnia sa tým doterajšie garantované spoje na električkových linkách 6, 7 a 9. Nové cestovné poriadky autobusových liniek s vyznačenými nízkopodlažnými spojmi budú na zastávky dopĺňané priebežne, na internete budú zverejnené od zajtra. "Garantované nízkopodlažné spoje sú dôležité najmä pre hendikepovaných cestujúcich, vozíčkarov, matky s kočiarmi, ale aj starších ľudí, ktorým sa tak nastupuje pohodlnejšie. Som rád, že DPMK môže garantovať nízkopodlažné spoje vďaka novým Citelisom aj v autobusovej doprave," hovorí Tkáč.

Ďalšie opatrenia pre verejnosť

Od stredy bude na linkách 12, 17, 36, N1 zriadená nová zastávka "Cassovar" jednosmerne medzi zastávkami "Považská" a "Hlavná pošta".

Linka 51 bude v rannej špičke pracovných dní končiť premávku na Nám. osloboditeľov na nástupišti pred hotelom Doubletree by Hilton (rovnako ako popoludní). Nástupná zastávka v smere na Sídlisko Ťahanovce bude na Štúrovej ul. (rovnako ako popoludní).

Pozn. DPMK, a.s. k MHD zdarma: Odbavovací systém vo vozidlách nie je možné odstaviť, keďže ide o prepojený informačno – odbavovací systém MHD.

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

DPMK a. s. Košice

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 905 947 508