DPMK na základe záverov kontrolného dňa zvýši informovanie cestujúcich

Obsah

Od 5. júla 2010 začal Dopravný podnik mesta Košice rekonštruovať koľajovú križovatku pri Radnici v Starom meste (Športová hala, ulice: Kuzmányho, Československej armády až po koniec cestno-koľajového prejazdu na križovatke ulíc Hviezdoslavova – Moyzesova).
Vedenie DPMK dnes kvôli rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá ovplyvní počas leta aj mestskú hromadnú dopravu v Košiciach, realizovalo kontrolný deň na uvedenom úseku ako aj na zastávke Amfiteáter, kde sa obmedzenia v doprave týkajú cestujúcej verejnosti.
"Samotné rekonštrukčné práce začali od pondelka v plnom rozsahu, potrvajú až do 1. septembra. Vďaka modernizácii úseku pri športovej hale v celkovej sume 1,78 milióna eur by mala byť križovatka bezpečná a takisto nehlučná, čo istotne pomôže najmä obyvateľom danej lokality," povedal generálny riaditeľ DPMK, a. s. Michal Tkáč.  
"Od pondelka sa začali búracia a výkopové práce, postupne sa odstraňujú koľajnice a demontuje dopravné značenie," konštatuje Peter Dečo, riaditeľ Úseku techniky a údržby DPMK.  
Počas dnešného kontrolného dňa sa DPMK rozhodol predovšetkým posilniť informovanie cestujúcej verejnosti o obmedzeniach v MHD, takisto pridať zábrany v okolí staveniska pri Radnici, aby ho ľudia prestali využívať na prechod a vyhli sa tým prípadným rizikám úrazu.
"Cestujúcim sa za obmedzenia ospravedlňujeme, ale zároveň ich aj vyzývame, aby pre vlastnú bezpečnosť používali prechody pre chodcov a rešpektovali vyznačené obmedzenia rekonštrukčných prác," hovorí M. Tkáč.

Podľa riaditeľa Úseku riadenia dopravy DPMK Michala Dekánka "cestujúci musia počítať s miernym zdržaním kvôli prestupom, ale DPMK  to kompenzuje tým, že električky jazdia častejšie". Vodiči niektorých liniek dostali pokyny, aby cestujúcich informovali o najvýhodnejšom prestupe. Usmerňovať cestujúcich pomáhajú aj dispečeri.
Zaujímavosťou rekonštrukcie je aj špeciálna stavebná výhybka pri Radnici, na ktorej sa električka otáča. DPMK bude realizovať aj ďalšie kontrolné dni kvôli rekonštrukcii a modernizácii úseku realizovať.

Zároveň pripomíname, že oddnes platí letný režim aj pre autobusovú a trolejbusovú dopravu.

{rokzoom title=|06.07.2010 :: DPMK na základe záverov kontrolného dňa zvýši informovanie cestujúcich|}images/stories/vyhlasenia/Radnica-rek-1.jpg{/rokzoom}

   
Kontakt pre médiá:
Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka

DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6
murovam@yahoo.com
+421 55 64 07 802
+421 905 947 508