Oprava koľají pri Steel Aréne stála takmer 35 tisíc eur

Obsah

Tlačová správa
29. apríl 2009

V úseku križovatky Moldavská cesta – Toryská ulica (pri Steel Aréne) sa v uplynulých dňoch realizovala rozsiahla oprava koľajových tratí.

Dopravný podnik mesta Košice, a. s. dal počas prvých májových dní vymeniť koľajovú trať v dĺžke 18 metrov a to v oboch smeroch. Išlo o komplexnú opravu úseku, ktorý spôsoboval vážne problémy nielen pri jazde električiek, ale aj ostatných prostriedkov mestskej hromadnej dopravy. Spolu s koľajami sa vymenilo zároveň aj podložie a následne sa realizovala kompletná povrchová úprava daného úseku.

Rekonštrukčné práce si vyžiadali takmer 35 tisíc eur/1,05 mil.SKK. 
Išlo o akútnu opravu, pretože v inkriminovanom úseku sa po zime odtrhlo uloženie koľajníc od lôžka. Tým pádom sa zdvihla vrchná časť koľajnice takmer o 10 centimetrov, čo spôsobovalo vážne problémy pri prejazde električiek. Situácia, ktorá vznikla v priebehu apríla si vyžiadala okamžitú výmenu a opravu.

{rokzoom title=|Oprava koľají pri Steel Aréne|}images/stories/vyhlasenia/tor-moldavska01.jpg{/rokzoom}  {rokzoom title=|Oprava koľají pri Steel Aréne|}images/stories/vyhlasenia/tor-moldavska02.jpg{/rokzoom}  {rokzoom title=|Oprava koľají pri Steel Aréne|}images/stories/vyhlasenia/tor-moldavska03.jpg{/rokzoom}

Odstránenie problému na križovatke uľahčí prejazd nielen električkám, ale aj trolejbusom, autobusom, či osobným autám.

 

Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com