DPMK zmodernizuje cestno - koľajový prejazd Hlinkova – Watsonova – Komenského

Obsah

Tlačová správa
4. novembra 2009


V nedeľu, 8. novembra začne Dopravný podnik mesta Košice rekonštruovať cestno – koľajový prejazd ulíc Hlinkova – Watsonova – Komenského. Rekonštrukčné práce potrvajú do stredy 11. novembra.

Pôjde o komplexnú rekonštrukciu a modernizáciu jedného z najnamáhanejších úsekov v dĺžke 20 a šírke 6 metrov. "Rekonštrukciou sa zvýši bezpečnosť a aj komfort pri prejazde. V danom úseku je v súčasnosti mnoho výtlkov, ktoré znepríjemňujú prejazd áut, aj našich električiek. Opravy menšieho rozsahu, ktoré sme po zime pravidelne v tomto úseku robili, už nepostačovali. Celková investícia vo výške takmer 59 tisíc eur pomôže upraviť prejazd nielen pre motoristov, ale aj pre cyklistov," skonštatoval generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

{rokzoom title=|Koľajový prejazd Hlinkova – Watsonova – Komenského|}images/stories/vyhlasenia/rekonstrukcia-w1.jpg{/rokzoom}  {rokzoom title=|Koľajový prejazd Hlinkova – Watsonova – Komenského|}images/stories/vyhlasenia/rekonstrukcia-w2.jpg{/rokzoom}

V danom úseku sa bude meniť koľajový spodok a zvršok, pričom sa použije konštrukcia, ktorá umožní zvýšené zaťaženia prejazdu ťažkých motorových vozidiel. "DPMK pritom použije moderné materiály a technológie. Požadovali sme záruku kvality zmodernizovanej trate na 5 rokov, ale práve vďaka kvalite materiálu a technológií očakávame, že daný úsek bude s bežnou údržbou fungovať bez problémov dvakrát toľko, teda 10 rokov," uviedol predseda predstavenstva DPMK Igor Jutka.

Rekonštrukčné práce realizuje spoločnosť GETRA, a. s. Košice, ktorá vyhrala vo verejnej súťaži DPMK s najnižšou ponúknutou cenou spomedzi troch firiem. DPMK realizoval súťaž prostredníctvom internetovej aukcie, ktorá je výhodnejšou a efektívnejšou možnosťou realizácie obstarávania ako rozšírená obálková metóda verejných súťaží.

Vzhľadom k rozsahu rekonštrukčných prác budú v danej lokalite realizované aj dopravné obmedzenia.
Motoristov a cestujúcu verejnosť prosíme o zhovievavosť. Električkové linky 2, 4, 9 a R3 budú skrátené
po Nám. Maratónu mieru a ďalej bude premávať náhradná autobusová doprava.
Nástupište autobusov bude umiestnené na konci Hlavnej ulice v blízkosti konečnej zastávky električiek
"Nám. Maratónu mieru". Autobusy zastavia na električkových zastávkach Poliklinika Sever,
Krajský úrad a Havlíčkova.


Kontakt pre médiá:


Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 55 64 07 802
+421 905 947 508