1. Prečo sa vlastne uskutočňujú zmeny trás liniek MHD?

Obsah

Otázka:
"Prečo sa vlastne uskutočňujú zmeny trás liniek MHD, zmeny názvov jednotlivých zastávok, keď ľudia si zvykli na tieto názvy, čo sú ešte uverejnené teraz? Potom v tom bude zmätok a bude dlho trvať, kým si ľudia zvyknú na nové názvy a nové trasy liniek".

Odpoveď:
Vzhľadom na objednávku mesta na najazdené km, ktoré sa žiaľ každoročne znižujú i neustále rastúce ceny PHM a energií je DPMK, a.s. nútený prehodnotiť efektívnosť a funkčnosť MHD v meste. Návrh vychádza z odborných znalostí súčasného stavu ako výsledku podrobného niekoľkoročného monitoringu.

Nové názvy zastávok schválila Odborná názvoslovná komisia mesta Košice. Vo väčšine prípadov ide o náhradu už neaktuálneho názvu novým, pričom sa vychádzalo - ako zo základu - z názvu ulíc, ktorých názvy podliehajú zmenám v minimálnom rozsahu.

Pravidlá názvotvorby zastávok MHD sú takýmto spôsobom zadefinované aj v ostatných mestách. Každá zmena, nech sa týka akejkoľvek oblasti života, si žiada určité prispôsobenie sa a zaužívanie. Veríme, že táto zmena prinesie našim cestujúcim zlepšenie v doprave výrazným posilnením intervalov, čím doprava získa na pravidelnosti a atraktivite. Dúfame, že sa sami presvedčíte o výhodách nového systému v MHD, ktorý je už všade vo svete samozrejmosťou.