Podpora humanitárnych a charitatívnych projektov

DPMK zakúpil 3 defibrilátory

Automatizovaný externý defibrilátor (AED) v prípade núdze pomáha zachrániť život, pribudol na troch miestach – na Bardejovskej, Rooseveltovej a Trolejbusovej ulici.

DPMK osadil tri defibrilátory v objektoch Dopravného podniku. Tieto zdravotnícke prístroje tak v prípade potreby poslúžia nielen zamestnancom, ale aj širokej verejnosti. Prístroje sú nainštalované na stene pri vstupe na vrátnicu (v prípade Rooseveltovej na pobočke Predpredaja), sú k dispozícii 24 hodín denne a pripravené na okamžité použitie na záchranu života.

AED je bezpečný a jednoduchý prístroj vyrobený pre laické použitie. Ovláda sa intuitívne a pri oživovaní vedie záchrancu krok za krokom hlasovými povelmi podľa naprogramovaného protokolu. Jeho kľúčovou vlastnosťou je schopnosť bezchybne analyzovať elektrickú aktivitu srdca prostredníctvom elektród nalepených na hrudník a pokiaľ je to potrebné, odporučí  podanie elektrického výboja. Parametre pre výboj si AED sám pripraví a užívateľa iba vyzve k jeho prevedeniu stlačením  tlačidla. Princíp fungovania vylučuje riziko poškodenia osôb zachraňujúcich či zachraňovaných. Včasný elektrický výboj (defibrilácia), vykonaný v čase 3 – 5 minút po vzniku náhlej srdcovej príhody, doslova život zachraňujúci účinok.

Defibrilátory

 

DPMK v spolupráci s OZ Srdce pre mačky pomohol opusteným mačkám

 

Dopravný podnik mesta Košice odstavil MňaukoBus 1. a 12. júna 2022 pred Kultúrno-spoločenským centrom na Jedlíkovej 7. Milovníci týchto roztomilých stvorení pomohli materiálnymi darmi mačkám v dočasných opaterách pod záštitou OZ Srdce pre mačky. Vyzbierali sme množstvo konzerv, granúl, pelechov, hračiek, ale i dezinfekčných prostriedkov a podstielok.

Vopred ďakujeme za pomoc všetkým, ktorí sa zúčastnili zbierky.

Mňaukobus

Autobus pomoci opusteným psíkom

Začiatkom novembra 2021 sme spolu s Vami pomohli útulkom na východe Slovenska. Zbieralo sa ošatenie, krmivo, lieky aj hračky pre útulkáčov. Akcia sa tešila veľkému záujmu. Ďakujeme za Vaše dary!

                      havkobus                           havkobus2

Charitatívny autobus

Do elektrobusu DPMK, ktorý bol pristavený pri Dolnej bráne 19.12.2019 od 9:00 do 19:00, prinášali ľudia trvanlivé potraviny pre ľudí v núdzi, opustené matky s deťmi a bezdomovcov. Spoločne s nami ste podporili dobrú vec a vyčarovali krajšie Vianoce pre núdznych.

charity bus

Darovanie krvi

Generálny riaditeľ a riaditeľ techniky a údržby darovali krv.

darovanie krvi

Návšteva útulku

29. 11. 2019 sa zamestnankyne DPMK zúčastnili dobrovoľníckej akcie v ÚVP v Haniske. Opusteným psíkom pred blížiacou sa zimou priniesli potrebné krmivo a potrebné staré oblečenie, deky a matrace. Na prechádzku sme vzali viacerých štvornohých obyvateľov útulku. Bezplatná preprava pre záujemcov o venčenie či donášku vecí do útulku na linke 21 platí počas víkendov a voľných dní na spojoch s odchodom zo Staničného námestia do útulku ÚVP o 10:00 a s odchodom z útulku na Staničné námestie o 13:30.

1             2

Kvapka krvi pre deti z Detskej onkológie

DPMK, a.s. , podporil kampaň  Národnej transfúznej služby  poskytnutím reklamných plôch   v prostriedkoch MHD

foto

Linka tiesňového volania

Dopravný podnik mesta Košice  od roku 2013 spolupracuje s Linkou tiesňového volania 112.

DPMK , a.s. podporil kampaň Linky 112 poskytnutím reklamných plôch   v prostriedkoch MHD 

112