DPMK na oslavách Dňa mesta Košice

Obsah

KOŠICE: Program osláv Dňa mesta Košice bol aj tento rok plný divácky veľmi atraktívnych podujatí. Zamestnanci DPMK na nich výrazne vytŕčali z davu.

     V sobotu, 6.mája sa vodná plocha na košickom sídlisku Nad jazerom zaplnila špeciálnymi plavidlami. Na tradičnom podujatí nazvanom „Košické Benátky“ sa pred stovkami divákov prezentovali svojimi netradičnými plavidlami mestské časti, mestské podniky a ďalšie inštitúcie.  Svoje miesto si medzi nimi našla aj maketa retro električky Cassovia. Posádka plavbu  v zdraví prežila a svietiaca Cassovia rozhodne patrila medzi najkrajšie plavidlá na Jazere.

     Aké by bolo „Cassovia retro 2017“ bez našich historických vozidiel? Určite neúplné! Aj preto DPMK na tejto prehliadke 7.mája na Hlavnej ulici nechýbal.    

     Žlto-modré farby Dopravného podniku mesta Košice bolo vidieť aj  v pondelok predpoludním, 8.mája 2017 v historickom centre mesta. V areáli Katovej bašty sa na tradičnej súťaži vo varení gulášu zúčastnilo 16 súťažných tímov, ale na našich „gulášmajstrov“ nestačil nikto z nich. Tím DPMK v zložení Erika Bodnárová, Kvetoslava Nosáľová a Kvetuša Nosáľová zaútočil  na chuťové poháriky odbornej poroty výborným gulášom z hovädzieho mäsa a v súťaži  Košický guláš 2017 zaslúžene zvíťazil. Na druhom mieste skončilo združenie K13 a na treťom Active Life. 

      Fotografie z nášho úspešného víkendu si pozrite v prílohe.

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785