Ubian na vlastné oči

Obsah

KOŠICE: Dopravný podnik mesta Košice a spoločnosť TransData v pondelok (17.10.2016) predstavili novú mobilnú aplikáciu UBIAN. Košičania si toto spojenie moderných technológií a pohodlného cestovania môžu v mestskej hromadnej doprave vyskúšať ako prví na Slovensku. Používanie aplikácie  dobrovoľníci vysvetľujú priamo na vybraných zastávkach s vysokou frekvenciou cestujúcich.

Aplikácia  UBIAN je určená pre mobilné zariadenia so systémom Android a počas prebiehajúceho týždňa o nej budú užívatelia MHD počuť častejšie. Do piatku 21.10.2016 si na zastávkach Námestie osloboditeľov, Námestie Maratónu mieru, Mlynská bašta  a Krajský súd  môžu cestujúci vyskúšať, ako UBIAN reálne funguje. Dobrovoľníci  jedným či dvoma dotykmi na displeji telefónu alebo tabletu  vyhľadajú najlepšie spojenie, odchody jednotlivých spojov zo zastávok, ale napríklad aj ich meškanie.

S UBIANOM sa návštevník v meste už nestratí. Po zadaní cieľovej adresy ho dokáže naviesť na najbližšiu zastávku MHD, vyberie mu konkrétne spoje, zistí čas ich odchodu, upozorní ho na prestup a pomôže s celkovou orientáciou v neznámom priestore. 

O používaní aplikácie UBIAN, jej výhodách, vychytávkach a bonusoch sa  dozviete viac na internetovej stránke DPMK v sekcii „Cestovanie“ alebo až do piatku, 21.10.2016 na vybraných zastávkach MHD v meste.

 

Kontakt pre médiá:

PhDr. Michaela Karaffová

Vedúca referátu marketingu, reklamy a Public relations

Dopravný podnik mesta Košice, akciová spoločnosť

Bardejovská 6

043 29 Košice

michaela.karaffova@dpmk.sk

+421 905 974 785